DE THERAPEUT

Ik ben Danielle Hoogwerf, 34 jaar. Als puber ben ik altijd al heel erg bezig geweest met "mensen". Wat ons drijft, beweegt, raakt en hoe we hiermee om gaan, in hoeverre we daar zelf invloed op hebben etc. Omdat ik veel in de praktijk wilde leren koos ik er na het VWO voor om HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening te gaan studeren. 

Na mijn studie ben ik gaan werken als algemeen maatschappelijk werker en als schoolmaatschappelijk werker op basisscholen .

Na een aantal jaar werken voldeed ik aan de eisen om toelating aan te vragen bij de post HBO opleiding Speltherapie, geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging Van Speltherapeuten (NvvS). Zo ben ik de 2,5 jarige opleiding gaan volgen en werk ik sinds begin 2015 als speltherapeut in de praktijk. Omdat ik lid ben van de beroepsvereniging moet ik aan kwaliteitseisen voldoen. Zo blijf ik me altijd ontwikkelen door bijscholingen, intervisie en supervisie.

Ik blijf graag doorleren om mezelf te blijven ontwikkelen als therapeut. Dit maakt dat ik in 2017 ben begonnen met de EMDR opleiding en nu dus ook EMDR master practitioner ben. 

Maj

Dit is Maj. De andere therapeut op de praktijk. Haar moeder is een australian shephard/berner sennen en haar vader is een bordercollie. 
Een brok energie, gezelschap en hard werken dus. 
Ze is nog een jonge hond en heeft dus ook nog veel te leren, maar de basis zit al heel goed om mee te draaien in de praktijk. Ze is ontzettend attent, gevoelig en zachtaardig. En bovendien is ze dol op knuffelen als ze zich op haar gemak voelt. 

Ze is niet altijd mee naar de praktijk. Alleen als dat qua planning zo uit komt of wanneer ze echt even moet komen helpen, want sommige kinderen hebben soms even een speciaal duwtje in de rug nodig. Soms kan Maj dat gewoon veel beter of sneller dan ik. 

Mocht jij of je kind allergisch zijn voor honden, dan is dat belangrijk te melden, zodat ik daar rekening mee kan houden. 
Mocht je kind bang zijn voor honden, dan heeft Maj een ren op de praktijk staan waar ze in kan.