DE THERAPEUT(en)

Daniëlle Hoogwerf

Ik ben Danielle Hoogwerf, 36 jaar. Als puber ben ik altijd al heel erg bezig geweest met "mensen". Wat ons drijft, beweegt, raakt en hoe we hiermee om gaan, in hoeverre we daar zelf invloed op hebben etc. 

Omdat ik in de praktijk wilde leren koos ik er na het VWO voor om HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening te gaan studeren. 

Na mijn studie ben ik gaan werken als algemeen maatschappelijk werker en als schoolmaatschappelijk werker op basisscholen .

Na een aantal jaar werken voldeed ik aan de eisen om toelating aan te vragen bij de post HBO opleiding Speltherapie, geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging Van Speltherapeuten (NvvS). Op persoonlijk vlak scheen je te moeten voldoen aan een tikkeltje 'gek zijn'. Dat deel gaat me heel natuurlijk af, dus vormde geen enkele obstakel. Zo ben ik dus de opleiding gaan volgen en werk ik sinds begin 2015 als speltherapeut in mijn eigen praktijk.

Ik zit niet graag stil en vind altijd wel weer een nieuw project om mezelf uit te blijven dagen. Dit maakt dat ik in 2017 ben begonnen met de EMDR opleiding en dus ook EMDR master practitioner ben geworden.

 

Wat valt er nog meer te "weten" over mij waar je niet per se wat aan hebt, maar als je nieuwsgierig bent, lees dan vooral het volgende: 

  • Ik heb nu meer speelgoed dan ik vroeger ooit heb gehad
  • Ik hou van dingen leren door ze te doen. Om meer over aardrijkskunde, scheikunde, topografie e.d. te leren, ben ik wijncursussen gaan doen. Van wijn word je slimmer dus. 
  • Er zijn mensen die vinden dat ik de vaatwasser niet goed inruim
  • Ik ga soms zonder tandenpoetsen naar bed, omdat ik er gewoon geen zin in heb of omdat ik net iets heb gegeten en ik daar geen resten van in mijn borstel wil hebben. (Ochtenden sla ik nooit over)
  • Ik zet altijd de containers buiten en dankzij mijn buren, die dat nooit vergeten te doen, hoef ik er niet zelf aan te denken. Tijdens de laatste avondronde met Maj zie ik hem bij hen staan zodat ik die van ons ook netjes op tijd buiten heb staan. 
  • Ik ben goed in klussen en lekker eten opeten

Maj

Dit is Maj. De andere therapeut in de praktijk. Haar moeder is een australian shephard/berner sennen en haar vader is een bordercollie. 
Ze is ontzettend attent, gevoelig en zachtaardig. 

Ik ben blij dat ze graag met me samenwerkt. Soms kan Maj veel beter of sneller dingen voor elkaar krijgen dan ik.

Mocht jij of jouw kind allergisch of bang zijn voor honden laat het me dan even weten, dan kan ik daar rekening mee houden. 

Weetjes over Maj: 

  • Als ze over the top gaat, meestal omdat ze heel erg moe is, hoeven we alleen maar met een speciale stem te zeggen dat ze lekker mag gaan slapen en dan gaat ze dat meteen doen :) 
  • Ze weet veel over het opvoeden van een hond, daarom heeft ze ons er zo veel over geleerd door het ons in de praktijk te laten ervaren
  • Ze is een echte teamplayer
  • Als ze iets van je wil, dan gaat ze tegenover je staan en blijft ze je aanstaren (bordercollie). Om wat kracht bij te zetten kan ze er ook bij gaan brommen